Lieve lezer,

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar en ik hoop dat je hele leuke en mooie dagen samen met familie en andere geliefden hebt mogen beleven! Ik heb hele leuke, mooie dagen gehad en ik heb zoveel zin om in 2024 weer heel veel mooie avonturen te mogen beleven. Op 18 januari ga ik in ieder geval samen met mijn partner een Grandmother ceremonie doen (in een groep met ook anderen erbij) en ik ben heel benieuwd wat het ons gaat brengen. Ik weet zeker dat het een intense, diepgaande ervaring zal zijn. Verder kijk ik enorm uit naar de wintersport vakantie die Fynn en ik met vrienden op de planning hebben staan in februari. We gaan naar Oostenrijk en hebben een appartement vlakbij een dorpje en de ski piste, ik kan niet wachten! Fynn en ik gaan niet echt wintersporten, maar lekker spelen in de sneeuw en in het appartement, lekker uitrusten, spelletjes doen, knutselen, enzovoorts! 

Verder zullen Fynn en ik niet een nog al te lange periode in de caravan kunnen blijven dus ik sta open om wellicht weer in een huis te gaan wonen. Ik heb vertrouwen dat precies datgene wat goed zal zijn op ons pad en het pad van mijn partner en zijn kindjes zal komen. Intussen ben ik van werkgever geswitcht en werk ik nu als alfahulp bij Vierstroom. Ik heb allemaal hele lieve cliënten en ben blij en dankbaar dat ik deze mensen mag ondersteunen. Voor de periode dat ik dit thuiszorg werk nog doe maak ik er het beste van en probeer ik uitdagingen te vinden in dit soms simpele werk. Me zoveel mogelijk te focussen op het opbouwen van een fijne band met de cliënten, ook al weet ik dat ik misschien niet lang bij ze zal blijven. Dat zien we dan wel weer. Wie weet blijkt uiteindelijk een combinatie tussen thuiszorg werk en spiritueel werk ook heel fijn. Ondanks dat je 'maar' de hulp bent maak je een verschil in het leven van deze mensen, rekenen ze echt op je en kun je hele leuke banden opbouwen. 

Terwijl ik dit schrijf is Fynn lekker met zijn opa en oma een nachtje weg en vanaf morgen is hij weer bij zijn vader, dus veel me- time voor mij dit weekend! Ook al heb ik weer een partner, ik zal deze tijd voor mezelf altijd koesteren. Alleen als ik helemaal alleen ben kan ik mezelf goed horen denken en volledig landen in mezelf. Ik ben bijna 37 en kan eindelijk zeggen dat ik mezelf toch wel aardig ken intussen en emotioneel volwassen ben geworden. Ontzettend fijn dat ik een partner heb aangetrokken die ook in en bij zichzelf kan kijken en niet met zijn vinger wijst maar de triggers aan gaat en zo geldt dat ook voor mij. Ik voel de trigger en praat erover in plaats van dat ik me zoals vroeger vanuit angst terugtrok in mezelf en het liefst weg wilde vluchten. Of boos werd om het minste of geringste wat mijn partner deed, zo'n partner wil ik niet zijn en dit wil ik een ander niet aandoen. Uiteindelijk zit onder die boosheid alleen maar heel veel verdriet. Verdriet vanuit eerdere negatieve ervaringen, vanuit onze jeugd of de jaren daarna. 

Er zat zoveel verdriet in me en dit wordt allemaal steeds minder doordat ik zo serieus mijn heling aanga. Door al dit innerlijke werk aan te gaan groeit mijn vertrouwen in mezelf en mijn zelfliefde zo enorm. Als je echt openstaat om te leren en daadwerkelijk in de spiegel gaat kijken kun je zoveel veranderingen in jezelf herkennen. Alles zit in jezelf en andere mensen zijn slechts spiegels, de een wat intenser dan de ander. Gelukkig heb ik een aantal hele intense spiegels op mijn pad gehad de laatste jaren, die me zoveel duidelijk hebben gemaakt. Ook al zijn deze personen niet meer (fysiek) in mijn leven, ik blijf ze altijd koesteren. En ik denk dat dit andersom ook zo is, energetisch gezien in ieder geval. Zij hebben me voorbereid op mijn werk als healer en op deze speciale man in mijn leven waar ik nu mee samen ben en nog heel lang samen mee hoop te blijven. Zonder verwachtingen, maar wel met het verlangen oud met elkaar te mogen worden. Intussen weet ik dat verlangens er ook gewoon mogen zijn. Natuurlijk is dankbaar zijn voor wat er is het allerbelangrijkste, maar verlangens, dromen en wensen zorgen er ook voor dat we vooruit blijven komen. 

Ik ben super dankbaar voor dit mooie pad, voor alle lessen die ik mag leren en voor de mooie, (gelijkgestemde) mensen in mijn leven. Niet allemaal zijn ze even gelijkgestemd en dat is ook prima. We leren allemaal van elkaar, waar we ons ook bevinden op welk niveau van bewustzijn. Het maakt niet uit, we zijn allemaal leraren en studenten en we zijn verbonden met alle mensen op deze wereld en alle zielen daarbuiten. Hoe meer je vanuit je hart gaat leven hoe meer je deze verbinding kunt voelen. Sommige mensen zijn wat makkelijker te benaderen en zijn wat makkelijker om van te houden dan anderen. Maar uiteindelijk is elk mens puur en liefdevol van binnen, hoe slecht ze zich ook mogen gedragen. Diep in mijn hart droom ik ervan op een dag in een community te mogen wonen met allemaal hele lieve, gelijkgestemde mensen om me heen. Waar iedereen zich vrij kan voelen en waar we elkaar accepteren precies zoals we zijn, met alle mooie en minder mooie stukken in ons zelf. Maar waar we bereid zijn deze minder mooie stukken zoveel mogelijk te helen zodat we een steeds fijner mens voor ons zelf en anderen kunnen zijn. Waar kinderen op kunnen groeien in liefde in plaats van in angst, waar mensen alle tijd hebben om voor elkaar klaar te staan en naar elkaar te luisteren. Zonder de druk van altijd maar hard te moeten werken en verder aan weinig dingen toe te komen. Waar iedereen welkom is om te delen in dankbaarheid, tevredenheid, liefde en vrede. Leven als soul family! 

Bij camping Energy Up heb ik afgelopen zomer al een beetje vanaf de zijlijn kunnen zien hoe het er aan toe kan gaan binnen een community en dit was zo inspirerend ondanks dat ik de ins en outs niet helemaal weet. Er horen vast ook wat minder leuke en uitdagende aspecten bij het leven in een community, maar zo is het leven. Zonder regen geen zonneschijn, zonder donker geen licht! Alles draait om balans. 

Ik hou van mij, ik hou van een ieder dit die leest en van een ieder die dit niet leest. Vergeet nooit dat je geliefd, gewaardeerd en gekoesterd wordt door zoveel zielen, ook die waarvan je je misschien niet eens bewust bent. Dat je voorouders het pad voor je hebben vrijgemaakt, zodat jij nu dit leven kan leven met alles wat er is. Het is allemaal goed! 

Heel veel liefs!