Lieve lezer, 

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 6 augustus heb ik gelogeerd bij camping Energy Up. En wat een bijzondere tijd heb ik gehad! Lieve mensen ontmoet en bijzondere sessies gedaan waaronder een singing circle, sound healing sessie, innerlijke vuur sessie en nog meer. Ook ben ik naar een pluktuin geweest in Putten, het Platteland. Een hele mooie tuin waar ik lekker heb geluncht, rond gekeken en zelf bloemen heb geplukt. Verder heb ik geluncht met een vriendin bij Fika in Zeewolde, ook een aanrader als je daar in de buurt bent! Een hele leuke plek aan het strand en super lekker eten. Diezelfde vriendin is later nog langs gekomen op de camping waar we samen gegeten hebben en ze de tipi heeft gezien waar ik toen sliep. Ze woont zelf in Zeewolde en was zich er helemaal niet van bewust dat in Zeewolde zo'n mooie camping is. Ze was onder de indruk van alle mooie accommodaties waaronder de tipi's maar ook andere hele bijzondere huisjes waaronder een Ecoshell, Droomdome, Iglucraft en verschillende Yurts. Check voor de foto's en meer info de website van Energy Up! Voor mij was dit allemaal heel inspirerend aangezien ik nog steeds de droom heb ooit in een tiny house te gaan wonen. 

Op de camping heb ik de eerste zes nachten in een bell tent geslapen en daarna nog drie nachten in een super tipi, omdat de bell tent was gaan lekken. Beiden was erg fijn om te ervaren. In een ronde ruimte kan de energie veel beter doorstromen dan in een huis of kampeermiddel met hoeken. Ik heb dit zo duidelijk gevoeld. Ook was het fijn om weer eens wat meer ruimte te hebben. Natuurlijk ben ik gewend aan mijn caravan en is dit een heerlijke plek waar mijn eigen energie helemaal inzit. Maar op zich is een beetje meer ruimte ook weleens lekker en wat ik dus al eerder zei, de energie stroomt lekker rond in een ronde ruimte. Het is echt een cadeau dat ik mezelf deze negen dagen heb gegund. Dit is zeven jaar geleden dat ik echt een vakantie zonder mijn zoon heb gehad en dat is toch echt een hele andere beleving. Vooral omdat we samen zijn is een vakantie met hem toch echt anders en kan ik minder tot rust komen dan tijdens een vakantie alleen. Hij is (logischerwijs) erg op mij gericht en ik sta toch nog echt aan als ik met hem weg ben, dus dit was zo ontzettend rustgevend en ik ben helemaal opgeladen! 

Bij Energy Up wonen ongeveer twintig mensen permanent en zij vormen samen een community. Daarnaast zijn er nog wat mensen die ook langere tijd daar verblijven maar niet echt deel zijn van de community. De mensen uit de community werken ook echt op de camping en doen daar allerlei verschillende dingen. Er is een gezamenlijk gedeelte, wat food forest wordt genoemd, waar een barretje is en waar je overdekt kunt zitten onder een soort hele grote luifel. Op vrijdag en zaterdag is er in het hoogseizoen een chef die super lekkere maaltijden klaar maakt. Verder heb ik een silent disco meegemaakt de eerste zaterdag dat ik er was. Heel fijn en veel prettiger (voor mij) dan dansen met normale muziek. Omdat je een koptelefoon op hebt kom je snel lekker helemaal in je eigen bubbel en is het makkelijk om je te laten gaan. Zo heb ik dit in ieder geval ervaren maar ook meer mensen, zo bleek achteraf. Ik vind het een ideale uitvinding vooral ook omdat je anderen er niet mee stoort en je zo lekker in je eigen bubbel kunt dansen. 

Het was voor mij heerlijk om negen dagen in de bubbel te mogen zijn en onderdeel uit te maken van de community die ze daar hebben. Alle mensen zijn open, liefdevol en staan bewust in het leven. Een warm bad om in terecht te komen. Als ik tussendoor boodschappen ging doen moest ik ook echt enorm schakelen en tijdens het naar huis rijden was ik erg emotioneel om de bubbel weer te gaan verlaten. Niet overal zijn de mensen nog zo open (minded), bewust en liefdevol in hun omgang met elkaar. 

Ik kom zeker nog terug op de camping en heb met een aantal mensen nog contact wat heel fijn is. Ik heb er wellicht wel mooie vriendschappen aan over gehouden. Ik vind Energy Up echt een aanrader, voor iedereen dus ook voor mensen die niet met spiritualiteit bezig zijn op die manier. Er worden ook bootcamps en andere sportieve activiteiten georganiseerd waardoor het ook voor sportieve en actieve mensen een hele leuke camping is. En de omgeving is werkelijk prachtig. Ik heb een aantal keer gewandeld en genoten van de mooie natuur! Kortom, geweldige dagen en ik ben dankbaar dat ik dit heb mee mogen maken. 

Liefs Selma