Lieve lezer,

'Don't go with the flow, be the flow'

Wat is er lekkerder dan te surfen op de golven van het leven? Volgens mij niets! Zojuist heb ik een stukje gedeeld over mijn energetische sessies en meteen voel ik weer inspiratie voor een blog opkomen. Terwijl de regen op het dak van mijn caravan tikt en ik een beetje aan het bijkomen ben van een werkdag in de thuiszorg, gaat er door me heen wat ik de afgelopen jaren allemaal heb meegemaakt en door hoeveel weerstanden ik heen ben gebroken. Er was een tijd dat ik me niet kon voorstellen dat een mens zoveel veerkracht kan hebben. Elk mens heeft dit in zich, het is alleen belangrijk daadwerkelijk in jezelf te geloven. En tot die tijd kun je natuurlijk ook doorbraken hebben, elke doorbraak heeft het doel jou weer net wat meer zelfvertrouwen te geven en je eigen potentieel te gaan omarmen. Of het nu een zonnige dag is of het regent dat het giet buiten, jouw veerkracht zorgt ervoor dat je in dit leven overeind zult blijven. Nee het is niet altijd even makkelijk, nobody said it was easy. Maar het is wel de moeite waard!

Ooit hoorde ik van een wijze dame dat er zoveel zielen die in andere dimensies leven maar al te graag willen incarneren op aarde en bij wijze van spreken in de rij staan. Omdat hier nu eenmaal veel te leren valt en we hier dingen kunnen beleven die in andere dimensies niet mogelijk zijn. Er was een tijd dat ik veel heimwee had, heimwee naar een plek die lichter aanvoelt dan de aarde. Nu ben ik heel dankbaar dat ik hier ben en dat ik dit leven ben aangegaan. En het leven op aarde wordt dan ook steeds lichter. Simpelweg omdat we dan niet meer zo in de weerstand zitten. Het leven wordt vanzelf moeilijk als je alsmaar blijft herhalen hoe moeilijk je het hebt. Als je gaat kijken naar alle dingen waar je dankbaar voor mag zijn kun je nog verbaasd staan kijken hoelang die lijst is. Als je een dak boven je hoofd hebt, eten op tafel en je veilig bent is daar al heel veel voor te zeggen!

In het boeddhisme heb je de Metta Bhavana, dit is een meditatie waarmee je Metta cultiveert of ontwikkelt. Metta is liefdevolle vriendelijkheid. En het werkt heel simpel. Eerst ontwikkel je metta voor jezelf, daarna voor een goede vriend of vriendin, dan voor een 'neutraal' persoon, vervolgens voor een persoon waar je (een beetje) moeite mee hebt en als laatste voor alle levende wezens op aarde (en in andere dimensies). Je kunt een aantal minuten per onderdeel voor jezelf gebruiken en ik zelf zeg vaak: Dat ik gelukkig mag zijn, dat ik gezond mag zijn, dat ik veilig mag zijn. En dan zo verder. En je kunt hier natuurlijk, net zoals met alles, volledig je eigen draai aan geven. Zolang het maar goed voelt voor jou en je liefdevolle intenties hebt. Veel plezier met mediteren :)

'May you be happy, may you be healthy, may you be safe. May you live a life of ease'

Liefs Selma