Over mij

Mijn naam is Selma, geboren in ´87 en opgegroeid in Zoetermeer. Waar ik eigenlijk altijd een heel doorsnee leven heb geleefd. Een leven zoals dat ik dacht dat van me verwacht werd. Eigenlijk stond ik daar niet eens zo bij stil, het hoorde gewoon zo en ik dacht dat ik eigenlijk wel gelukkig was. En dat was ik op een bepaalde manier ook echt wel, met wat ik toen wist. Eind 2015 raakte ik zwanger en in september 2016 beviel ik van mijn zoon. Er waren momenten dat ik wel kon genieten maar ik was ook ontzettend gespannen. Ik was een enorme controlfreak en doordat ik alles wilde controleren was ik dus nooit echt gelukkig. 

Begin 2018 liep ik helemaal vast. Ik had weinig eigenwaarde en leefde veelal in angst in plaats van vanuit liefde. In liefde leven betekent voor mij dat je met compassie en liefde naar jezelf en anderen kunt kijken. Voorheen gaf ik alles om me heen de schuld om maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen en ik heb die neiging nog weleens. Maar alles zit in jezelf en hoe jijzelf met de dingen omgaat. Vroeger stelde ik de behoeften van anderen boven die van mezelf en gaf  ik mezelf helemaal leeg in de hoop op liefde en waardering van buiten. Deze burn- out zorgde bij mij voor een stukje meer bewustwording.

In 2020 was mijn echte spirituele ontwaking en dat was best intens, het was tijd. Toen ik in november van dat jaar een zielsmaatje ontmoette is mijn leven compleet op zijn kop komen te staan. En maar goed ook, er moesten dingen gaan veranderen. Het heeft me een enorm intense relatie opgeleverd die niet makkelijk was maar waar ik heel veel van heb geleerd. Vooral om positief in het leven te gaan staan. Op een positieve manier te gaan kijken naar de situaties die we aantrekken en de lessen die we te leren hebben. Natuurlijk zijn we allemaal spiritueel maar ik kwam er toen achter dat ik ook echt mijn werk wilde gaan maken van mijn spirituele talenten. 

Als kind was ik super open en stapte ik nieuwsgierig en geïnteresseerd op iedereen af, raakte later gedesillusioneerd en geconditioneerd door het leven en raakte een gedeelte van die onbevangenheid kwijt. Nu realiseer ik me dat die onbevangenheid mijn grote kracht is en maakt dat mensen zich echt durven te openen en kwetsbaar op durven stellen richting mij. Anderen begeleiden die ook meer een weg naar binnen willen keren en echt hun innerlijk kompas durven gebruiken is fantastisch en ik kan me niks mooiers voorstellen. 

Zo'n binnenvetter als dat ik was durf ik me nu kwetsbaar op te stellen. Openlijk te delen met mensen waar mijn pijnpunten zitten. Praten met elkaar en delen wat je op je hart hebt, alleen dan weten anderen wat je op je hart hebt. Op het moment dat je je eigen gedachten bekritiseert en deze daardoor niet meer deelt geeft dit juist weer problemen met eigenwaarde. Uiteindelijk levert dit dus niks op. 

Mijn burn-out in 2018 was het gevolg van weinig eigenwaarde, een afsplitsing van mezelf, mijn gevoel en daardoor van alles om me heen. Nu sta ik in contact met alles om me heen en geeft dit liefde, vreugde en vrede. Sinds het begin van mijn spirituele ontwaking heb ik diverse cursussen en sessies gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en energetisch werk. Hierin heb ik mijn eigen intuïtie beter leren ontdekken en gebruiken. Ik voel heel sterk dat ik wat terug wil geven aan mensen en dat ik heel graag anderen wil helpen naar een leven in meer vrijheid en leven vanuit hun hart en gevoel. 

´Believe and you will find your way´

Liefs Selma