Lieve lezer,

Momenteel ben ik weer een enorme shift in mezelf aan het maken, ben ik nog opener en gevoeliger aan het worden. Vooral door de reiki 2 cursus maar ook door het los te laten van alles. Alles wat je denkt te weten over jezelf geeft houvast, maar het beperkt je ook. Het beperkt je in die zin dat je ernaar kunt gaan leven en op die manier misschien wel je oorspronkelijke zelf verliest. Vooral als je door een heftige periode bijvoorbeeld gaat in je leven kan het zijn dat je wat (extra) houvast zoekt. Zelf heb ik na mijn scheiding veel angst en onzekere gevoelens gehad. En ook nu overvalt het me nog weleens. Ik ben toch alleen met mijn zoon en dat geeft best een verantwoordelijkheid. Sowieso is een kind hebben een enorme verantwoordelijkheid. Er gaat dan door mijn hoofd naar welke camping gaan we straks, waar zullen we hierna weer terecht komen. Maar nu weet ik, het komt altijd weer goed. 

Astrologie, numerologie, human design en dergelijke kunnen je echt wel een handje helpen en je wat handvaten geven. Maar verlies je er niet in! Zoals mijn zoon laatst zei: Jij bent geen 7, jij bent mijn mama. En zo is het maar net! Wat een rake opmerking. Kinderen hebben zoveel wijsheid in zich. 

Ik denk dat volledig open staan voor wie en wat je zou kunnen zijn en wat je zou kunnen doen in het leven het fijnste is. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, ook al zien we die soms niet. Het draait allemaal om overgave en focus. Vertrouwen op ons innerlijk weten! Laat het maar los, geef je maar over aan het leven en blijf tegelijkertijd gefocust op wat je voor jezelf voor ogen hebt in het leven. Maar beperk de mogelijkheden op energetisch vlak ook niet door precies te weten wat je wilt, want dan sta je ook niet volledig open voor het leven. Het leven kan tenslotte altijd iets anders voor je in petto hebben wat misschien wel meer past. 

Om nog even terug te komen op de concepten/handvaten. Human design bijvoorbeeld is grotendeels gebaseerd op de Kabbala, die niet eens compleet blijkt te zijn. We zijn collectief aan het veranderen, waardoor er steeds meer wordt onthuld. In mijn omgeving zie ik letterlijk iedereen wel veranderen en veel mensen zijn bezig stukken op te lossen.  We maken allemaal op onze eigen manier een bijzondere ontwikkeling door. Wat al die verouderde kennis in mijn ogen doet is ons alleen verder van huis brengen. Vertrouwen op dat innerlijke kompas, daar gaat het om!

Gisteravond ging ik door een enorm intens proces, ik had enorm veel moeite goed te aarden. Alsof ik omhoog getrokken of gezogen werd. Aan het begin van de avond zat ik in een creatieve flow en die voelde fijn. Later was het niet meer zo prettig toen ik merkte dat het moeilijk lukte echt hier te zijn. Ik mag echt nog veel beter leren aarden en bij mezelf blijven. Bij de dame waar ik de reiki 2 cursus volgde wemelt het in huis van de gidsen en je voelt er een enorme intense energie die heel fijn is maar ook best intens vooral als je zoveel voelt. Wat belangrijk is de brug te slaan tussen het goddelijke en het aardse. Daar een balans tussen vinden want kosmisch word ik (en worden we allemaal) steeds sterker maar goed aarden is ook ontzettend belangrijk. Vandaag loop ik constant op blote voeten, ook tijdens mijn werk vanochtend, dat helpt me zo. Het gaat om aanwezig zijn in je lichaam. We hebben het tenslotte hier te doen en we mogen ons hier, in dit leven en in dit lichaam, veilig en gelukkig voelen.  

Liefs Selma