Lieve lezer,

Mijn vorige blog schreef ik op 3 februari dus het werd weer eens tijd iets te posten. Niet omdat het moet maar omdat het kan! Omdat ik me vrij mag uiten, mijn stem mag laten horen. Hier ben ik heel dankbaar voor en dit doe ik graag. Zoveel vrouwen en mannen hebben niet de vrijheid om zich echt te uiten. Worden bijvoorbeeld gemarteld omdat ze hun mening geven. Dat we in een land leven waar we vrij zijn om dit wel te doen is een groot voorrecht. 

Mijn laatste inwijding van de Nusta Karpay was op 13 februari en dit was de inwijding verbonden met het 7de chakra. In deze rite hebben we verbinding gemaakt met onze eigen innerlijke vrijheid. En dit was zo krachtig. Ik merk echt zo'n verschil in mezelf na deze inwijdingen. Ik voel me veel zachter, vrouwelijker en rustiger en zou deze inwijdingen dan ook echt aanraden aan iedereen die zich aangetrokken voelt tot het sjamanisme en persoonlijke/spirituele ontwikkeling. Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren. Het gaat er niet om wat anderen allemaal wel en niet doen. Het gaat erom hoe je zelf met dingen omgaat, alles zit in jezelf. Een paar weken terug had ik even een uitdaging, viel ik terug in een oud patroon van wijzen naar de ander. Gelukkig kon ik op tijd inzien dat ik inderdaad terugviel in een patroon. En dit is helemaal oké. Soms is het makkelijker naar de ander te wijzen dan echt naar onze eigen pijn te gaan. Die pijn onderzoeken kan zo eng lijken. Gelukkig blijkt het (in ieder geval bij mij) uiteindelijk allemaal heel erg mee te vallen. Ik heb echt veel geheeld en verwerkt de afgelopen jaren en daar ben ik zo dankbaar voor. En zolang we tijdig genoeg inzien dat we even terugvallen in een patroon en met onszelf aan de slag gaan is er niets aan de hand. We zijn allemaal mens en we mogen fouten maken. Fouten maken maakt deel uit van leren en groeien, ze zijn normaal en geen teken van ontoereikendheid. Ik heb dan ook mijn excuses aangeboden en een goede meditatie sessie gehouden datzelfde weekend.

In deze sessie voelde ik weer zoveel eenheid, liefde en vertrouwen en dat er niets is om bang voor te zijn. Dat ik de persoon waar ik zoveel van houd liever niet zou zien vertrekken maar stel dat het zo zou zijn dan deal ik daarmee en kan ik dit aan. We zijn beiden vrij om te vertrekken wanneer we dit ook maar voelen. Juist dit naar elkaar uitspreken en de ander zijn of haar geluk te gunnen is zo krachtig. Als je onvoorwaardelijk van iemand houdt dan gun je diegene alles, ook als dat zonder jou is. Dus ja ik geloof zeker in onvoorwaardelijke liefde tussen partners, het bestaat. Je hebt hiervoor wel een ontwikkeling in jezelf door te maken, maar als je hier echt voor gaat is het zo mooi. Het is het soort liefde waar ik onbewust al mijn hele leven naar op zoek ben geweest. Mijn liefde delen met een partner die ook echt bereidt is aan zichzelf te werken. Terugvallen in een patroon is menselijk, maar dit inzien, het toegeven en het vervolgens helen in jezelf is meesterlijk. Ja, het is hard werken maar het is het allemaal waard.  We zijn als een boom, we werken en groeien, niet alleen voor onszelf maar voor de hele wereld. En willen we deze wereld een stukje mooier maken dan kost dat wat inspanning;  bloed, zweet en tranen maar bovenal is het een prachtig proces. Tegen iedereen die heel bewust op een spirituele reis is om zichzelf te helen zou ik dan ook willen zeggen: ik ben super trots op je en ga vooral zo door :) En ik ben ook trots op je als je dit leest en hier nog niet klaar voor bent, dingen komen en gaan op hun eigen moment, je hoeft het niet allemaal te weten en te controleren. 

Mijn lieve partner en ik gaan in april een event samen organiseren dus houd vooral mijn website in de gaten voor de datum en ik hoop je dan te zien. 

Daar waar je angsten voelt opspelen – ook in de vorm van jaloezie, boosheid, teleurstelling, verwachtingen – wees dan alert op de onderliggende pijn of wond in jezelf die in wezen jouw verantwoordelijkheid is. Een ander kan die pijn zeker aanraken door bepaald gedrag, maar het is van groot belang je dan niet tot een slachtofferrol te laten verleiden. Blijf die pijn herkennen als jouw creatie. Dat is meesterschap (Kosmische geboortepijn - Pamela Kribbe (pamela-kribbe.net))

'You have to grow from the inside out. None can teach you, none can make you spiritual. There is no other teacher but your own soul'

Heel veel liefs <3