Lieve lezer,

Op vrijdag 29 september heb ik dan voor het eerst echt plant medicijn mogen ervaren. Ik had dit nog nooit gedaan alleen truffels. De binnenkomst was even vreemd, de meesten in de groep kenden elkaar al omdat ze op donderdag al the Grandmother hadden gedaan en op vrijdag erna dus gelijk Huachuma (the Grandfather) Gelukkig kon ik snel landen (allemaal lieve mensen) We waren met twaalf in totaal en drie begeleiding. Naast mij kwamen nog twee andere mensen alleen voor de Huachuma. Na een rondje intenties delen begonnen we met het drinken van het medicijn (eerste ronde) en mochten we lekker liggen op ons matrasje. Ik heb wat visualisaties gedaan en kon heel goed in mijn lichaam komen, alles werd warm en rustig. Tegelijkertijd was ook mijn hoofd nog wel behoorlijk actief, later zou ook mijn hoofd rustiger worden. Na een uurtje liggen hebben we weer een sharing gehad hoe we ons voelden en zijn we daarna naar buiten gegaan voor een stilte wandeling. We zijn naar een mooie vijver gelopen, door de beeldentuin. Daar zijn we een hele tijd geweest, ik heb geen idee hoelang. 

Toen we allemaal weer binnen waren en geland zijn we gestart met ademwerk. Huachuma i.c.m. ademwerk is echt fantastisch. Ik kwam er zo goed in en heb wederom een enorme release gehad. Zo hard geschreeuwd en tintelingen in mijn handen dat het bijna leek alsof ze eraf zouden vallen, maar op een goede manier. Het was magisch! Ik heb weer heel veel los kunnen laten. Na het ademen kregen we wat fruit en konden we drinken voor de tweede ronde waarbij ik maar een klein beetje heb genomen. Naderhand was ik echt moe maar buiten werd een vuurtje gemaakt dus daar ben ik toch naar toe gegaan. Sommige mensen deden nog Rapé (snuiftabak van de Indianen) maar ik voelde die behoefte niet. Ik moest enorm mijn best doen om bij mezelf te blijven te midden van al het gegiechel van wat andere mensen en tegelijkertijd was het ook hilarisch. Maar omdat ik me meer naar binnen wilde keren moest ik soms ook echt even heel erg schakelen om me niet te laten afleiden. 

Rond tien uur kregen we pas avondeten en dat was super lekker na vanaf tien uur in de ochtend niks meer gegeten te hebben alleen dus een paar stukjes fruit. Door het eten sloeg het medicijn weer enorm in en was ik zo moe dat ik rond half elf (geloof ik) naar bed ben gegaan. Er werd toen nog even wat muziek gemaakt in de ceremonie ruimte maar dat was ook prima, ik zat helemaal in mijn eigen wereld en de muziek was ook gewoon fijn. De meesten gingen vervolgens nog buiten de ceremonie ruimte kletsen en sommigen gingen zwemmen in de zwemvijver, ik kon echt niks meer en ben lekker gaan slapen. Oordopjes in en het duurde wel eventjes maar uiteindelijk heb ik lekker geslapen.

Om half acht werd ik wakker en ben ik lekker gaan douchen. Even later kregen we een ontbijtje en rond half tien was de laatste sharing. Een hoop liefde en dankbaarheid werd geuit. Ik deelde mijn droom van die nacht over kosmische geboortepijn en dat ik los aan het komen ben van co dependentie. Dat ik niet weer in een relatie wil stappen en echt eerst mezelf helemaal ervan (de co dependentie) los wil maken. Ik wil niet meer in relaties elkaars problemen oplossen maar het echt alleen nog als beide personen echt volledig onafhankelijk en zelfstandig zijn, dit is voor mij de enige manier. Als dit nog jaren duurt dan is dat zo en leg ik me daarbij neer. In mijn droom zei een vrouw tegen me dat ik pas op mijn 70ste weer liefde zou delen met een partner maar dat kan natuurlijk van alles betekenen en hoef ik niet perse zo letterlijk te nemen. Al duurt het nog een hele tijd, so be it. Je kunt liefde delen met zoveel mensen, dingen etc. Universele liefde daar gaat het om, daar heb je geen partner voor nodig. 

Het is wel zo dat mijn hoofd er af en toe wat van vindt. Ik ben in die zin nog steeds geconditioneerd. Alsof je er pas bij hoort als je een partner hebt, dit is natuurlijk onzin. Er zijn zoveel alleenstaanden in Nederland. Het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Maar ja vertel dat af en toe maar aan je hoofd haha! 

Na de laatste sharing hebben we allemaal afscheid van elkaar genomen en ben ik van Lithoijen naar Berghem gereden. Ik mocht gelukkig al om elf uur inchecken. Eerst heb ik een hele tijd op bed gelegen en uitgerust en op een gegeven moment ben ik boodschappen gaan doen en daarna ben ik uren in het bos geweest. Eigenlijk voelde ik me voor die tijd niet zo heel goed, het was heel intens geweest met al die mensen tijdens de ceremonie en het heeft me veel energie gekost goed bij mezelf te blijven. Gelukkig voelde ik me na uren in het bos door te hebben gebracht weer een stuk beter. Savonds heb ik nog lekker buiten kunnen zitten bij de B&B. Er zijn zelfs allemaal kaarsjes voor me neergezet en wat nootjes door de eigenaren, super lief! 

Ik heb de Huachuma ceremonie gedaan bij Divine Healing. Nadesha, Michel en Elias hebben de reis begeleidt en ik ben ze alle drie heel dankbaar en de mensen van de groep ook. En natuurlijk de planten die ons zo'n ontzettend mooie reis hebben bezorgd. We zijn er met zijn allen achter gekomen dat het universum echt veel humor heeft. Ik ben blij dat ik het voor mezelf bij Huachuma heb gehouden, the Grandmother trekt me niet zo. De inzichten die ik nodig heb komen toch wel en dan liever tijdens Huachuma op een wat mildere manier.  Het idee dat je bij the Grandmother gaat spugen enz. trekt me helemaal niet. Dan liever wat milder en liever voor mezelf zijn, zo voel ik dat!

Heel veel liefs Selma