Lieve lezer,

Op dinsdag 10-10  (engelenpoort dag) heb ik met Yvonne Wierenga een prachtige online ademreis gedaan, wat heeft ze me er goed doorheen gepraat. Hele mooie meditatie reis en ik heb een enorme release gehad. Of eigenlijk meerdere. Intussen was dit mijn derde sessie ademwerk (eerste bij Energy Up, de tweede laatst tijdens Huachuma ceremonie) en ik had nooit verwacht dat dit zo krachtig zou zijn. 

Het ging tijdens deze sessie om heling van voorouderlijke lijnen en we hebben koorden doorgehaald met niet dienende zaken. Ook met mijn vader en moeder hebben we koorden doorgehaald (niet dienende stukken) Ik voelde zoveel liefde en bescherming. Er is verdriet losgekomen tijdens het ademen en  ik heb zo hard geschreeuwd aan het einde. Zo hard dat ik echt een kussen moest gebruiken anders werd het te intens voor de plek waar we nu verblijven. Juist door dat kussen kon ik nog dieper gaan en heel veel loslaten. Ik voelde zoveel ontspanning naderhand en ik ben Yvonne heel dankbaar voor de onvergetelijke ervaring. 

Van de week keek ik ook de film Eat, Pray, Love weer eens met Julia Roberts. Aan het einde zit zo'n mooi stukje met de tekst erbij: Als je moedig genoeg bent om alle gemakken achter te laten, alles van je huis tot oude gevoelens van wrok en op zoek naar de waarheid gaat, extern of intern, als je echt bereid bent om alles wat er dan gebeurt als aanwijzing te zien en als je iedereen die je ontmoet als leraar accepteert en vooral als je bereid bent om moeilijke dingen toe te geven en jezelf te vergeven dan zul je de waarheid kennen!

Zelf geloof ik niet dat je alles achter hoeft te laten om de waarheid te (leren) kennen. Volgens mij gaat het inderdaad vooral om die bereidheid om moeilijke dingen toe te geven en jezelf te vergeven. De bereidheid en toewijding om met mindfulness en meditatie aan de slag te gaan. Door mindfulness en meditatie kom je bij een innerlijke kern van liefde, van daaruit kun je liefdevol meevoelen, met je zelf maar ook met je naasten, de wereld om je heen en het universum.  En dat kan ook 'gewoon'  vanuit je eigen huis. Als je maar genoeg momenten neemt om echt alleen te kunnen zijn. Ware vrede ervaar je alleen als je tijd in afzondering doorbrengt, als je tot bezinning komt en mediteert. Al is het maar een paar minuten per dag. Als je echt rustig gaat zitten, en je met compassie verbindt met de mensen en de wereld om je heen, met je voorouders, met alle levende wezens en met de schoonheid van de natuur dan kun je zoveel vrede voelen! Zelfs voor de mensen die je slechte dingen 'aandoen' en toewensen kun je veel compassie en liefde voelen, zolang je goed bij jezelf blijft en je niet mee laat slepen in de negatieve energieën van die ander(en).

We hebben allemaal zowel mannelijke als vrouwelijke energie in ons. Als je duidelijk en direct kunt zijn (mannelijke energie) en liefdevol en zorgzaam (vrouwelijke energie) kun je in balans zijn als mens. Kortom, onze vrouwelijke en mannelijke energie zijn in balans wanneer we goed in staat zijn om mee te bewegen met de cyclus van het leven. Je voelt aan wanneer je het nodig hebt om te rusten en naar binnen te keren, en weet wanneer het tijd is om in beweging te komen of grenzen te stellen.

Zelf ben ik laatst even mezelf helemaal kwijt geraakt, gelukkig was dit maar van korte duur en kon ik vlak daarna alweer in mijn eigen energie komen. We zijn allemaal mens, ons ego hoort er ook gewoon bij en mag er zijn. Jezelf laten meeslepen is zeer menselijk maar het kan hele vervelende gevolgen hebben. Dat is een ding dat zeker is! 

'The truth shall set you free'

Heel veel liefs Selma