Lieve lezer,

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik met mijn zoon in een tiny house in Otterlo op het vakantiepark de Roek. Dit is een heel leuk park met een kinderboerderij, speeltuin en een biologisch winkeltje. Gister zijn we naar Julianatoren geweest waar we allebei nog even van moeten bijkomen. Of misschien vooral ik, want zo'n dag in een pretpark vind ik echt slopend. We hebben het heel leuk gehad en savonds zijn we lekker uit eten geweest bij een pannenkoekenrestaurant in Arnhem. Op vrijdag vertrekken we pas dus we hebben nog drie dagen te gaan in deze mooie omgeving. Ik vind de tiny houses echt een aanrader voor stellen of mensen zoals ik die alleenstaand zijn en 1 kind hebben bijvoorbeeld. Of natuurlijk lekker alleen om volledig tot rust te kunnen komen en te reflecteren! Het huisje is van alle gemakken voorzien en ziet er super schattig uit. Het huisje waar mijn zoon en ik zitten (de Libelle) heeft een eigen parkeerplaats wat ook heel handig is met de spullen uitpakken. Het park is super rustig en autovrij dus dat is ideaal voor kleine kinderen. Kinderen kunnen helpen de dieren te voeren en een hulpboer diploma verdienen. Donderdag is het Koningsdag en als we zin hebben gaan we in de buurt nog iets leuks doen! 

De afgelopen weken ben ik vooral tot rust gekomen op de camping in Leiden. Ik heb het steeds heel rustig aan gedaan en ook weinig afspraken gehad met bijvoorbeeld familie en vrienden. Naar binnen keren is echt een proces dat zo fijn is en je komt er daarbij achter dat je eigenlijk niemand echt nodig hebt behalve jezelf. Natuurlijk hebben we allemaal wel mensen nodig maar emotioneel gezien heb je vooral een goede verstandhouding nodig met jezelf. Je komt dan een heel eind en wordt steeds zelfstandiger en onafhankelijker. Vooral na mijn laatste intense periode van daten is dat heel fijn. Uiteindelijk is de energie van liefde altijd rustig en nooit intens en uitputtend. Dan is het beter om afscheid te nemen van iemand, als het zoveel energie gaat kosten. 

Ditzelfde geldt voor een vriendin die ik onlangs heb aangegeven geen vriendschap met haar meer te willen. Ze was altijd een belangrijke persoon in mijn leven. Ook dit vind ik heel jammer. Voor mezelf kiezen is echter ook in dit geval het enige juiste om te doen. Hoe vaker je voor jezelf kiest hoe makkelijker het gaat en dit geeft zoveel voldoening, vooral als je dit niet zo gewend bent. Er is een enorme switch in mij, waar ik vroeger het belang van anderen vaak boven dat van mezelf stelde is dat nu andersom. Op een gezonde manier. Als je niet goed voor jezelf zorgt kun je ook niet goed voor anderen zorgen. Ik voelde anderen vroeger altijd beter dan mezelf. Nu voel ik steeds beter mijn eigen energie. Hoe mooi en oprecht die is. Natuurlijk heb ik ook een ego, maar alles is steeds meer in balans allemaal! 

Op 16 mei zal ik weer vertrekken van de camping in Leiden en dan gaan we naar een hele mooie camping in Hazerswoude- Dorp, de Tuin van Epicurus. Ik vermoed dat ik hier gelijkgestemden ga ontmoeten, aangezien dit een vrij alternatieve camping is en er bijvoorbeeld ook yoga wordt gegeven. Hoelang we hier weer blijven is nog de vraag, dat zien we dan wel weer. Ik ben heel dankbaar voor het leven dat ik leef, in een sleur zal ik niet snel raken en er is toch rust. Rondtrekken wordt een way of life en als je daar een beetje aan gewend bent en voor openstaat is het heerlijk! 

'Home is where we place it'

Liefs Selma