Op dinsdag 12-9 heb ik mijn eerste inwijding van de Nusta Karpay mogen ontvangen van Jorine Taal. Bij iedere Nusta wordt een speciaal ritueel gedaan en ontvang je de inwijding die bij de Nusta hoort. De inwijdingen brengen je vrouwelijke energie en zachtheid naar boven en maken die krachtiger. De inwijdingen zijn niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen, want ook zij kunnen gebruik maken van hun innerlijke vrouwelijke energie. Zo komen de mannelijke en vrouwelijke energieën in ons weer in balans met behulp van de Nusta Karpay.

Ik ben zo blij dat Jorine op mijn pad is gekomen, jaren geleden al. Wat leer ik veel van haar!  Ze is opgeleid door de Paqo´s. De Paqo´s stammen direct af van de Inca´s. Hun volk noemt zichzelf de Quero´s en ze zijn zich zeer bewust van hun Inca verleden. Na de inval door de Spanjaarden hebben ze zich meer dan 500 jaar verborgen en hun leer beschermd door hoog in de Andes te (over) leven. In de jaren 70 kregen ze de oproep zich weer bekend te maken in de wereld en hun leer en kennis te delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft. In hun legendes werd verteld van een tijd dat de gletsjers zouden smelten, een tijd om hun kennis en spirituele boodschap in de wereld terug te brengen, deze tijd is nu aangebroken.

De Paqo's zijn kinderen van de zon, hoeders van de aarde en meesters van levende energie en leven vanuit een prachtig liefdevol hartbewustzijn. Ze werken dagelijks met energie en zijn hier continue mee bezig. De energie van zichzelf, de energie van anderen, de energie van alle mensen op aarde, maar ook van de natuur, van krachtplekken, bergen, meren, dieren, landen, plaatsen, zeeën noem het maar op. Ze werken om de energieën waar ze geblokkeerd of gestagneerd zijn weer te zuiveren en te laten stromen.

 De Paqo´s noemen ons leven het bewandelen van het regenboog pad. We lopen ieder ons eigen pad. Iedere kleur staat voor een andere energie waar je in zit op dat moment. Door heel bewust na te gaan welk pad je op dat moment beloopt word je je bewust van de kracht en schoonheid van het leven en wordt iedere gedachte, emotie, gevoel, intuïtie en droom belangrijk en brengt je dichter bij een diep bewustzijn. Tijdens de Nusta Karpay maak je kennis met alle paden en met de Nusta´s die op dat pad werkzaam zijn!