Lieve lezer,

Na de Huachuma op 29 september was het dan nu tijd voor een Grandmother ceremonie. Wat ben ik blij en dankbaar dat ik dit heb gedaan, het heeft me zoveel gebracht. Ik was al aan het reizen voordat ik überhaupt maar iets gedronken had. De energie in de groep voelde goed en rustig, tijdens de intakes ben ik daarom al gaan liggen en verscheen mijn zoon bij me. Het was duidelijk dat hij bij me zou zijn om me door de reis heen te steunen waar dat nodig was. Het was hoe dan ook heel fijn om dit zo te voelen, ondanks dat mijn reis helemaal niet zwaar bleek. 

Nu een aantal dagen na de ceremonie voel ik me weer een heel stuk lichter dan voorafgaand aan de ceremonie. Er zijn dus helemaal geen (hele) donkere stukken naar boven gekomen. Het was vooral een prachtige ervaring waarin ik zoveel liefde en dankbaarheid heb gevoeld. Waarin ik mijn diepe liefde voor alles om me heen heb mogen voelen. Voor de lieve mensen in mijn leven, de aarde en het hele universum. Ik heb weer mogen zien en voelen hoeveel kracht er in me zit. Ik heb de mooie muziek in elke vezel van mijn lichaam gevoeld, het was magisch. Op een bepaald moment (ik heb geen idee wanneer dit was tijdens de ceremonie) voelde ik dat mijn lijf los mocht gaan laten. Vanaf het moment dat ik me eraan overgaf bleef mijn lichaam schokken. Dit heeft uiteindelijk een hele tijd geduurd, kennelijk had ik veel los te laten. 

Het spugen stond me erg tegen en dit heb ik daarom lang tegen gehouden. Op een gegeven moment heb ik me er toch maar aan overgegeven en heb ik mijn bakje gepakt om het eruit te gooien. Ik vond het ongemakkelijk met al die andere mensen in de ruimte. Ik ben altijd gewend om de meeste dingen onder controle te hebben en me echt zo kwetsbaar opstellen vind ik nog steeds spannend. Ik heb zoveel eenheid gevoeld, naast liefde voor de mensen in mijn leven die al bekend voor me waren voelde ik ook zoveel liefde voor elke persoon in de ceremonieruimte. Was er zo'n sterk gevoel dat we dit allemaal samen doen.  We are all just walking eachother home. Ik voelde enorm veel liefde voor mijn zoon, mijn familie, mijn vrienden, mijn ex partners. Ik had daarin ook veel los te laten. Mensen kwamen voorbij die ik helemaal niet had verwacht maar waar ik kennelijk nog iets mee uit te werken had gehad. Daarna verscheen mijn partner met zijn dochtertjes. Het blijft spannend me weer voor iemand open te stellen maar ik zou mezelf niet zijn als ik me niet weer over zou geven. Gekwetst worden kunnen we altijd maar de liefde is te mooi om je er niet voor open te stellen. 

En zo is het met het hele leven. Leven we in angst voor wat er kan gebeuren of wagen we de sprong en gaan we er gewoon voor. Dan kies ik toch voor het laatste. Je helemaal openstellen en het leven als een groot avontuur te zien is uiteindelijk het mooiste. Ik ben enorm dankbaar voor de goede begeleiding tijdens de reis en dat ik dit met mijn partner samen heb mogen doen. In de avond zijn onze matrasjes naast elkaar gelegd en konden we naast elkaar slapen wat heel fijn was. Na wat heftige relaties de afgelopen jaren en veel karma uitgewerkt te hebben is het zo'n verademing dit nu zo te mogen beleven. Natuurlijk raak je altijd nog dingen bij elkaar aan maar gelukkig hebben we beiden al veel geheeld in onszelf. In de ochtend hebben we nog een sharing gedaan en daarna was het tijd om afscheid te nemen van de rest van de groep. Gelukkig hoefden wij nog niet naar huis en hebben we nog een nachtje in een super leuk busje geslapen in Lith (Bed& Bedford) Lith is een leuk plaatsje vlakbij Lithoijen waar we de ceremonie hadden. Het busje is echt leuk ingericht, het enige wat ontbreekt is een douche maar in het voorjaar en de zomer kun je er wel buiten douchen. Op zaterdag ochtend voelde ik na het wakker worden zoveel dankbaarheid hier te mogen zijn op deze mooie aarde, ook al is het soms uitdagend. Ik had dit nooit eerder zo diep gevoeld en ik was heel emotioneel. Op zaterdag hebben we nog gewandeld door de bossen van Berghem wat ook heel verhelderend was. Ik kreeg nog wat inzichten over zaken die zich binnen mijn familie hadden afgespeeld jaren geleden en uiteindelijk is dit ook heel goed geweest. 

Na de wandeling was het tijd om naar huis te gaan en nu op zondag (21-1) zit ik deze blog te schrijven. Vanochtend even met mijn zoon gebeld en gelukkig ben ik morgen nog een dagje vrij. Genoeg tijd om alles te laten landen en alle tijd aan mezelf te besteden. Na de ceremonie heb ik een mooie orakel kaart getrokken en de tekst resoneert enorm. De kaart was het Heilige Hart en staat voor passie, liefde en spiritueel evenwicht. De kaart gaf aan dat ik op de drempel sta van een periode van diepe liefde, vanuit mijn hart. Van verdiepte spirituele verbondenheid met de aarde, met mijn omgeving, familie, vrienden en andere dierbaren. Dat mijn passie en waardering voor het leven op een hoger plan zullen komen en dat mijn liefdevolle bedoelingen door iedereen in mijn omgeving zullen worden gezien en gevoeld. Dat ik mijn innerlijke licht en wijsheid mag gaan schijnen zodat deze echt kunnen gaan helen en inspireren. 

Ik ben heel dankbaar voor alle zegeningen die ik ontvang en dat ik (en wij allemaal) zo goed beschermd word. Ik kan niet wachten om mijn zoon weer te zien, hem te knuffelen en heel veel leuke en mooie dingen te gaan doen de komende tijd! Aankomende dinsdag krijg ik de zesde inwijding van de Nusta Karpay en dit zal ongetwijfeld ook weer veel in gang gaan zetten. Op dinsdag 13-02 krijg ik dan de laatste inwijding van deze reeks die alle chakra's zal activeren en me zal verbinden (voor zover ik dat nog niet ben) met de 7 lichten en de 7 sterren van de Pleiaden (mijn planetaire oorsprong). Het 7de chakra is verbonden met de Godin van de vrijheid. Bij deze inwijding maak je verbinding met je eigen innerlijke vrijheid, met de vrijheid waar we allemaal naar onderweg zijn. Met rust, vrede en stilte.  Ik ben heel benieuwd waar dit allemaal toe gaat leiden. Ik gok heel veel magische momenten. 

'The moment I stop running from the demons in my head, and instead I choose to love them. When saying yes to life, both shadow and light. My suffering is done and I come alive (Shedding Skins, Fia)

Heel veel liefs!