Lieve lezer,

Vandaag krijg ik mijn eerste inwijding van de Nusta Karpay. De eerste van zeven inwijdingen en ik ga hiervoor naar Jorine Taal van Claire Wisdom. Ik ga volledig aan op alle Sjamanistische inwijdingen en rituelen, kom steeds dichter bij mezelf en bij onze mooie aarde die zo goed voor ons zorgt.

Bij iedere Nusta wordt een speciaal ritueel gedaan en ontvang je de inwijding die bij de Nusta hoort. Wanneer je alle inwijdingen hebt ontvangen ga je een periode van meditatie in waarbij je drie weken lang iedere dag je meditatie kort of lang wijdt aan een of meerdere Nusta’s. De inwijdingen brengen je vrouwelijke energie en zachtheid naar boven en maken die krachtiger. De inwijdingen zijn niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen, want ook zij kunnen gebruik maken van hun innerlijke vrouwelijke energie. Zo komen de mannelijke en vrouwelijke energieën in ons weer in balans met behulp van de Nusta Karpay.

Het waren bijzondere uurtjes. Eerst hebben we wat informatie doorgenomen die belangrijk is om te weten alvorens de inwijding kon starten. Jorine vertelde wat over de Paqo's (sjamanen die direct afstammen van de Inca's) wat me enorm raakte. Dat ze nog steeds gediscrimineerd worden, uitgemaakt voor achterlijke Indiaan en dergelijke. Als ze op bepaalde plekken komen wordt ze duidelijk verteld dat er geen ceremonies of rituelen gedaan mogen worden. Het raakt me dat ze niet gewoon zichzelf mogen zijn en dat mensen de mooie energie die ze bij zich dragen (nog) niet kunnen ontvangen. Pure en mooie mensen zijn gauw een bedreiging voor anderen die niet zo puur in het leven staan (op energetisch niveau). Gelukkig zijn ze wijs genoeg om dit soort dingen naast zich neer te leggen. Het raakte me zo erg omdat ik me zo verbonden met ze voel en het zo prachtig vindt hoe deze mensen in het leven staan en nu hun kennis en leer willen delen. Jammer genoeg staan nog niet zo heel veel mensen hiervoor open maar ik weet zeker dat hier de komende jaren verandering in gaat komen. 

De inwijding zelf was heel mooi en ik voelde veel positieve energie door me heen stromen. Na de inwijding kreeg ik een kwartiertje lekker de tijd om te mediteren in de tuin van Jorine en zij speelde daarbij op haar drum voor mij. Door veel geluiden om ons heen lukte het me niet heel goed om diep te zakken in mezelf maar dat maakte niet uit, alsnog was het een mooie meditatie waarbij ik wel veel liefde voelde. Het was een hele fijne middag. 

Ik ben dankbaar voor dit mooie pad dat ik bewandel en voor alle kansen die ik krijg! 

“Your true nature can not be avoided, just as a tree cannot deny its roots”

Liefs Selma